Om Skulpturværkstedet

Hjem/Om Skulpturværkstedet
Om Skulpturværkstedet 2016-11-17T10:39:25+00:00

Skulpturværkstedet laver træskulpturer, tilbyder træpleje og afholder kurser, hvor du kan lære at lave dine egne træskulpturer eller klatre i træer.

Træer har stort set hele mit voksne liv haft min opmærksomhed og varme interesse. I første omgang som arbejdsområde via mit arbejde som Certificeret Træplejer, og som rekreativ træklatrer, og senere som træskulptør. Det levende træ, det unge, det gamle og ruinen, er med sin skulpturelle krone og krogede skygger med til at appellere til fantasien.

allan-blokhus

Jeg arbejder i stort træ med motorsav af forskellige størrelser. Skulpturerne er naturalistiske/surrealistiske og fantasifulde. Materialet er ofte eg, andet løvtræ og ind imellem nåletræ. Mine skulpturer pudses på den ”grove” måde med vinkelsliber. For at give træet modspil bruger jeg gerne metal, farver, ild og andre emner.

Min baggrund

Helt tilfældigt og uden at jeg anede hvad det ville betyde, fik henvendelsen på en annonce en sommerdag i 1977 en afgørende betydning.
Et firma søgte skovarbejdere – og jeg fik det arbejde med træer, der siden har præget min tilværelse.

Jeg blev født i København, hvor min far var smed. Man flyttede også dengang efter arbejdet, og da min mor var fra Fyn, ja, så begyndte han på Lindø. Vi flyttede dog en del rundt på Fyn, og endte i Næsby, hvor jeg tog min realeksamen, og det var så den skole! Ret efter skolen i 73` tog jeg på langfart i ca. 2 år, flyttede til Israel i et par år, hvor ca. 1000 køer skulle passes. Efter hjemrejsen blev det til lidt forskelligt erhvervsarbejde inden jeg i efteråret 77`startede som skovarbejder. Jeg begyndte ret hurtigt at arbejde med pleje/fældning af store træer, og det har givet mig et godt indblik i træets forunderlige verden.

Eget firma siden 1987

Jeg startede i 87` eget firma, hvor jeg fortsatte arbejdet med træer, også i form af undervisning af faglig og rekreativ karakter i forbindelse med træpleje/klatring.
I sommeren 95 deltog jeg i Seqouia Tour 95 Sierra Nevada sammen med en kollega Lars Nørholm, hvor vi klatrede i verdens 5te største redwood. Senere i 2003 klatrede vi i kyst-redwood i Legget i Californien.

Kreativiteten som den røde tråd

Den røde tråd har altid og vil altid være kreativiteten, tegning, illustration, karrikatur eller arbejde med ler. Om det er salg af malerier i Bersheba, tegninger af skibe i Arbijan eller udskæringer af tonstunge skulpturer til Trunderup.
I kraft af mit arbejde med motorsav har jeg opnået en rutine, der gør arbejdet med de tonstunge stammer og skulpturer til spændende men til stadighed udfordrende opgaver.
De ting jeg laver, er ofte voldsomme i deres udtryk, naturalistiske, og afhængige af træets form og farve.

Elmetræ er (var!) min foretrukne træsort, idet den ofte overrasker med sin meget smukke rødkern, de mange spændende nuancer og meget markante elmeknuder. Den er desuden holdbar, og så er det et dejligt træ at klatre i!

Store skulpturer, ofte 12-14 tons kræver plads, og tålmodige naboer! Så det er hjemme på Egelund det meste foregår, her på den gamle gård fra 1802!

Med venlig hilsen

Allan Bo Jensen